Kalliolan kansalaisopisto sai sertifikaatin

OKKA-säätiö luovutti Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaatin Kalliolan kansalaisopistolle 8.5.2017 Kalliolan Setlementtitalolla järjestetyssä tilaisuudessa. Opisto on toinen sertifikaatin saanut setlementtiopisto viime vuonna sertifioidun Äänekosken kansalaisopiston jälkeen.

Opiston vahvuudeksi auditoinnissa nousi tiivis kytkentä Kalliolan setlementtiin. Se luo toiminnalle yhdenvertaisuutta, oikeudenmukaisuutta, moninaisuutta sekä ihmisen ja yhteisön kasvua korostavan arvoperustan, joka on erinomainen lähtökohta kestävän kehityksen edistämiselle. Opisto on myös löytänyt hyvin roolinsa setlementin ja koko setlementtitalon kestävän kehityksen työn moottorina.

Vahva sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden arvopohja näkyy läpäisevänä opiston toiminnassa henkilöstöhallinnosta kurssisuunnitteluun ja kurssien sisältöihin, ala-aulan kahvilasta ryhmätöitä edistäviin luokkiin ja oleskelutilojen opiskelijoille varattuihin seurusteluryhmiin ja keittiöön. Kalliolan vahvuutena on se, että kestävän kehityksen ajattelu on laajentunut myös ekologisen kestävyyden puolelle, mikä näkyy esimerkiksi kierrätyksenä ja energian säästämisenä.

Koulutusten suunnittelussa opiston vahvuuksia ovat tuntiopettajien osallistaminen kurssien suunnitteluun sekä toimiva palautejärjestelmä. Opiston monikulttuurinen ja kansainvälinen toiminta on ollut esimerkillisen osallistavaa ja vuorovaikutteista. Opisto on edistänyt koko toimintansa ajan kaupunkilaisten terveyttä, ja työssä näkyy omistautuminen yhteisöstä huolehtimiseen aivan erityisellä lämmöllä.

Kestävän kehityksen sertifikaatin Kalliolan kansalaisopistolle luovutti suunnittelupäällikkö Erkka Laininen OKKA-säätiöstä (vas). Sertifikaatin vastaanottivat (vasemmalta oikealle) koulutuspäällikkö Terttu Mylläri, opistosihteeri Karoliina Leisti, opistosihteeri Pirjo Lohi sekä rehtori Ilona Maaperä. (Kuva: Kirsi Lohtander)

Julkaistu: 9.5.2017

Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifiointi