Satavuon koulu sai sertifikaatin

Laukaassa toimiva Satavuon koulu sai kunnian olla 108. oppilaitos, jolle OKKA-säätiö on myöntänyt kestävän kehityksen sertifikaatin. Perjantaina 29.1. sertifikaatin luovutusta juhlistettiin koulun pihalla järjestetyssä pienimuotoisessa tilaisuudessa, jossa olivat paikalla koulun oppilaat, henkilökunta sekä Laukaan kunnan opetustoimen johto ja koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja.

Satavuon koulun kestävän kehityksen työryhmän oppilasjäsenet ja ryhmää ohjaava opettaja Paula Saranen vastaanottivat kestävän kehityksen sertifikaatin.

– Tämä on arvokas tunnustus sinnikkäästä kestävän tulevaisuuden työstä Satavuon koululle ja koko Laukaan kunnalle, iloitsee Satavuon koulun koulunjohtaja Tuula Leppäkari.

Syksyllä 2018 toimintansa aloittanut Satavuon koulu on suunniteltu 100 oppilaalle 100 vuodeksi. Koulussa toimivat päiväkoti sekä perusopetuksen luokat 1.–6. Koulun oppilaat tulevat Vuonteen, Tarvaalan ja Savion kylistä. Puurakenteinen Satavuon koulu toimii Laukaan Vuonteen kylässä koko kyläyhteisön keskuksena ja tarjoaa puitteet monenlaiseen harrastamiseen, tapahtumiin ja tilaisuuksiin.

Sertifikaatin luovutuspuheessaan OKKA-säätiön suunnittelupäällikkö Erkka Laininen nosti esille koulun ekologisen suunnittelun ja kestävän kehityksen arvoperustan, joka ohjaa koko toimintaa. Koulun kestävän kehityksen opetus on monipuolista ja siitä vastaa kokenut opettajakunta. Koulun johto on vahvasti sitoutunut kestävän tulevaisuuden rakentamiseen. Koulun toimintakulttuuri tarjoaa turvan ja tuen uuden kokelemiselle ja myös kriittiselle ajattelulle on tilaa.

Koulun auditoinnin tehnyt Korpilahden yhtenäiskoulun rehtori Satu Lahti totesi raportissaan: ”Satavuon koulu on pieni, mutta vaikuttava ja lämmin työyhteisö, jolla on hienot edellytykset nousta kestävän kehityksen edelläkävijäksi. Satavuon koulun väen omin sanoin: Tämä on hyvä koulu, tässä ei ole mitään mitä pitäisi muuttaa. Täällä on upeita ihmisiä, lapsia ja aikuisia. Siivet ovat jo valmiina, nyt ne on aika jokaisen avata ja nousta kunnolla lentoon”.

Julkaistu: 2.2.2021

Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifiointi