Erkka Lainiselle ympäristökasvatuksen tunnustuspalkinto

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on keskiviikkona 21. marraskuuta myöntänyt Ympäristökasvatuksen Ruusu 2018 -tunnustuspalkinnon OKKA-säätiön suunnittelupäällikkö Erkka Lainiselle ja kahdelle muulle ansioituneelle ympäristökasvatuksen edistäjälle.  Vuosittaista tunnustuspalkintoa on jaettu vuodesta 2002 lähtien.

Suunnittelupäällikkö, DI Erkka Lainisen palkintoperusteet ovat seuraavat:
Ruusu myönnetään kestävän kehityksen koulutuksen ansiokkaasta ja uudistavasta edistämistyöstä. Erkka Laininen on ollut 2000-luvun alusta saakka mukana luomassa kestävän kehityksen sertifiointia, joka on vakiintunut OKKA-säätiön Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaatiksi. Laininen on rohkeasti myös uudistanut sertifikaatin kriteerejä ja järjestelmää. Työssään OKKA-säätiössä Laininen on sertifikaattityön lisäksi aktiivisesti kehittämässä kestävän kehityksen koulutuksia ja hankkeita monien yhteistyökumppaneiden ja verkostojen kanssa. Hän on aktivoitunut myös kirjoittamaan kestävän kehityksen koulutuksesta ja oli mm. mukana yhtenä kirjoittajana suuren huomion saaneessa Sitran tutkimusraportissa tänä vuonna ”Sustainability, Human Well-being and the Future of Education”. Laininen etsii jatkuvasti uudenlaisia näkökulmia ja ajatusmalleja hakien laaja-alaisia ja kokonaisvaltaisia lähestymistapoja kestävään kehitykseen. Laininen haastaa koulutuksen uudistumaan kohti kestävää tulevaisuutta.

Erkka Laininen vastaanotti Ympäristökasvatuksen Ruusun torstaina 13.12.2018 järjestetyssä palkinnonjakotilaisuudessa. (Kuva: FEE Suomi ry)

Tunnustuspalkintouutinen on luettavissa Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi ry:n verkkosivuilta.

Julkaistu: 14.12.2018

Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifiointi