OKKA-säätiöllä taiwanilaisia vieraita

OKKA-säätiö isännöi elokuun alussa taiwanilaista 14 hengen vierailijaryhmää, joka oli tullut tutustumaan suomalaiseen kestävän kehityksen kasvatukseen. Ryhmän jäsenet kuuluivat Taiwanin Vihreä lippu -koulujen toimintaa edistävään Society of Taiwan Eco-Schools -yhdistykseen. Ryhmässä oli mukana yliopistojen edustajia, opettajia ja oppilaita. Paikalla oli myös Suomen Taiwanin edustuston virkailija.

Tilaisuuden aikana OKKA-säätiön Tuulikki Similä ja Erkka Laininen kertoivat vieraille säätiön toiminnasta ja Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifioinnista sekä YK:n Agenda 2030 tavoitteiden ja kestävän kehityksen kasvatuksen edistämisestä Suomessa. Järjestökoordinaattori Iitu Kiminki FEE Suomesta esitteli vieraille Suomen Vihreä lippu -toimintaa. Opetusneuvos Paula Mattila Opetushallituksesta valotti kestävän kehityksen sisältymistä Suomen uusiin opetussuunnitelmien perusteisiin.

Eco Campus -ohjelma (Vihreä lippu) on toiminut Taiwanissa vuodesta 2012 alkaen. Tänä vuonna ohjelmaan on rekisteröitynyt jo 227 koulua. Society of Taiwan Eco Schools on tehnyt yhteistyötä Yhdysvaltojen, Iso-Britannian ja Japanin Vihreä lippu -toimijoiden kanssa. Vieraiden esitykset Taiwanin koulujen kestävän kehityksen toiminnasta olivat vaikuttavia. Molemmat osapuolet uskovat, että yhteistyömahdollisuuksia Suomen ja Taiwanin välillä löytyy jatkossa kestävän kehityksen kasvatuksen edistämisessä.

Julkaistu: 9.8.2017

Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifiointi