Presidentti Tarja Halonen juhlapuhujana OKKA-säätiön 20-vuotisjuhlassa

Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö – OKKA-säätiö vietti 20-vuotisjuhlaansa 24.8. Akavatalolla. Säätiö perustettiin vuonna 1997 kahden aiemman säätiön, Opetusalan koulutussäätiön ja Ammattikasvatussäätiön yhteenliittymänä. Säätiön taustatahoina toimivat nykyisin Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, valtakunnalliset ammatilliset opettajayhdistykset ja Lastentarhanopettajaliitto.

OKKA-säätiön tilaisuuteen juhlapuhujana osallistunut presidentti Tarja Halonen kertoi kestävän tulevaisuuden haasteista ja YK:n Agenda2030:n globaalien kestävän kehityksen tavoitteiden totutuksesta.

Halosen mukaan olemme kaikki kestävän tulevaisuuden rakentajia. Agenda2030:n neljäs tavoite koskee koulutusta. Globaalilla tasolla suurin haaste on kaikkien lasten ja nuorten mahdollisuus koulunkäyntiin. Myös naisten tasa-arvoa koulutuksessa on parannettava. Vaikka Suomi on koulutuksen kärkimaita, on meilläkin parannettavaa esimerkiksi elinikäisessä oppimisessa.

Kestävän tulevaisuuden suhteen presidentti Halonen on optimisti. Paljon myönteistä kehitystä on jo tapahtunut. Halosen mielestä muutoksen tekijöitä kasvatetaan parhaiten vaalimalla oppimisen iloa, antamalla tilaa erilaisuudelle ja tukemalla kaikkien oppimisen mahdollisuuksia. Presidentti Halonen huomioi puheessaan myös OKKA-säätiön tärkeän panoksen kestävän kehityksen edistämisessä.

Presidentti Tarja Halonen vastaanotti suunnittelupäällikkö Erkka Lainiselta OKKA-säätiön kiitokset vierailusta säätiön juhlassa (Kuva: Jarkko Mikkonen).

Lue koko juttu OKKA-säätiön 20-vuotisjuhlasta

Julkaistu: 25.8.2017

Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifiointi