Yhteiskuntaa uudistava ammattioppilaitos – syksyn Kuopion koulutuksen aikataulu

Suomen ympäristöopisto Sykli, OKKA-säätiö ja Metodix Oy järjestävät syksyllä 2020 Yhteiskuntaa uudistava ammattioppilaitos -täydennyskoulutuksen Kuopiossa. Koulutuksella tuetaan uusien kestävän tulevaisuuden indikaattoreiden käyttöönottoa oppilaitoksissa. Koulutuksen aikana oppilaitos toteuttaa tuetusti indikaattoreiden arvioinnin ja laatii itselleen kehittämissuunnitelman. Arvioinnin kautta oppilaitos voi uusia olemassa olevan kestävän kehityksen sertifikaattinsa tai hakea sertifikaattia.

Koulutus on maksutonta Opetushallituksen rahoittamaa täydennyskoulutusta, joka on suunnattu oppilaitosjohdolle sekä suunnittelu- ja kehittämishenkilöstölle. Osa koulutuksen lähipäivistä palvelee hyvin myös opetushenkilöstöä. Koulutus koostuu kolmesta lähiopetuspäivästä, webinaareista, joilla tuetaan indikaattoreiden arvioinnin suunnittelua sekä oppilaitoksessa tapahtuvasta itsearvioinnista, johon osallistuu eri henkilöstöryhmien edustajia. Koulutushankkeen päätösseminaari järjestetään Kuopiossa 3.12.2020.

Koulutusten aikataulut ja ilmoittautuminen

Kuopion koulutuksen aikatalua ja toteutusta on muutettu koronapandemian takia. Ensimmäinen koulutuspäivä pidetään 17.9.2020 verkko-opetuksena. Muiden koulutuspäivien järjestämisestä lähiopetuksena päätetään myöhemmin.

KUOPIO

17.9.2020: 1. lähipäivä verkko-opetuksena
* Ekososiaalinen sivistys ja kestävän tulevaisuuden osaaminen
* Kestävän tulevaisuuden indikaattorit
* eDelphi-arviointityökalu
* Indikaattoreiden arvioinnin toteutus

Webinaarit 25.9.2020, 23.10.2020 ja 13.11.2020
* Indikaattoreiden arvioinnin tuki

Indikaattoreiden arvioinnin toteutus oppilaitoksessa 9-11/2020

18.-19.11.2020: 2. ja 3. lähiopetuspäivä
* Indikaattoreiden arvioinnin kokemukset
* Kehittämissuunnitelman rakentaminen
* Työkaluja opetuksen kehittämiseen

Tiedustelut ja ilmoittautuminen: pauli.vennervirta(at)sykli.fi

Julkaistu: 13.8.2020

Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifiointi