Keke koulussa esite ja opas

Keke koulussa -esite

Kestävän kehityksen ohjelman rakentamisen tueksi on laadittu Keke koulussa -esite, jonka ovat suunnitelleet yhteistyössä Opetushallitus, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen 4V-hanke, Hyria koulutus Oy:n Oppilaitosten kestävän kehityksen kriteerien ja ohjelmien maastouttaminen -hanke, Suomen Ympäristökasvatuksen Seura, OKKA-säätiö, Suomen ympäristöopisto Sykli ja Osuuskunta Eco-One. Keke koulussa -esite on hyvä työkalu keke-ohjelman esittelyyn esimerkiksi rehtoreille tai opettajille.

Keke koulussa -opas

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen koordinoima 4v-hanke on tuottanut myös oppaan koulujen kestävän kehityksen työn tueksi.  Keke koulussa – Kestävän kehityksen opas kertoo tiiviisti ja käytännönläheisesti peruskoulujen kestävän kehityksen työstä: arkitoimintojen järjestämisestä, oppilaiden osallistumisesta sekä kestävän kehityksen huomioimisesta opetuksessa. Opas tarjoaa erinomaisen työkalun koulun oman kestävän kehityksen ohjelman rakentamiseen ja se avaa ohjeiden ja esimerkkien kautta aiemmin julkaistun Keke koulussa -esitteen sisältöä. Oppaan iloisesta ja innostavasta kukvituksesta on vastannut Seppo Leinonen.

Keke koulussa -oppaan liitteenä on muun muassa kartoituslomakkeita, joiden avulla esimerkiksi oppilaat voivat kartoittaa kestävän kehityksen eri teemojen toteutumista koulun toiminnassa. Kartoituslomakkeet ovat tallennettavissa 4v-hankkeen sivustolta.

Keke koulussa -esite ja opas, kartoituslomakkeet ja paljon muuta hyödyllistä materiaalia on saatavissa Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen 4V-hankkeen sivustolta.

Oppilaitosten kestävän kehityksen sertifiointi